Asi 100 kilometrů severně od Bogoty, hlavního a největšího města Kolumbie, leží malé městečko Villeta. Právě tady, uprostřed nádherných zalesněných kopců, byl postaven dům Casa 3, za jehož architektonickým návrhem stojí studio Arquitectura en Estudio.

Okouzlující přírodní scenérie byla v tomto případě jedním z určujících aspektů pro vzhled domu. Architektura se zkrátka podřídila přírodě a udělala dobře.

ČTĚTE TAKÉ:

Dům o zastavěné ploše 650 metrů čtverečních je velmi vzdušný, vnitřní prostory jsou z velké části propojené a exteriéry od nich často oddělují jen odlehčené prosklené stěny.

Obývací pokoj, jídelna a kuchyně přímo navazují na venkovní terasu s bazénem. Jednotná podlaha samotný předěl mezi prostorem uvnitř a vně domu ještě více utlumuje.

Privátní prostory domu skýtají čtyři ložnice. Pro naprosté soukromí jsou tyto pokoje umístěny do odděleného křídla domu a s jeho zbytkem, který spíš připomíná zahradu, jsou propojeny chodbou. Rostliny jsou koneckonců v interiéru zastoupeny opravdu hojně. Každá z koupelen disponuje vlastní soukromou zahrádkou a přísunem denního světla. Ani žádná z ložnic si nemůže stěžovat na málo přirozeného osvětlení. Všechny totiž mají výhled směrem do hor.

Foto: David Uribe