Domy jsou na tuto oblast celkem netradiční. Jde totiž o dřevostavby. V místech s vysokou teplotou, kterým v létě pobřeží u Benátek jistě je, je to trochu překvapivé, ale přitom velmi funkční. Dům je totiž perfektně zaizolován – fasáda je odvětrávaná s 31cm distancí, skla jsou izolační plněná argonem. Dům je kompletně osvětlený LED diodami a energii jim dodávají 10kW solární panely umístěné na střeše.

Ani řešení zástavby od JM Architecture není obvyklé. Celý pozemek je vlastně dělen na dvě části domem. Obývací pokoj přetíná pozemek ve třetině jeho délky a rozděluje jej na větší a menší patio. Samotný pokoj je z obou stran pouze zasklený, ale kosé přechody ke střeše vytváří příjemné zastínění.

architektura

Uvnitř je klasický velký prostor v bílé barvě, který spojuje místo pracovní (kuchyně a jídelna) s místem odpočinku (obývací pokoj). Vestavěné skříně i stěna se zabudovanou televizí tvoří jednolitý dojem z volného prostoru. Aby místo nebylo příliš třeskuté samou bílou barvou, je na podlaze jemná béžová dlažba, která místo příjemně zútulnila.

ČTĚTE TAKÉ:

V postranním křídle pak je pokoj pro majitele, dva menší pokoje pro děti, dvě koupelny, šatny a technická místnost.

Větší část nezastavěného prostoru je plocha, které vévodí dlouhý bazén. Na opačné straně je menší patio, které je navíc zmenšené plochou garáže. Zde rostou olivovníky a bylinky.

Foto: Jacopo Mascheroni/JM Architecture