Rezidence Hollywood Hills byla úplně původně postavena už v sedmdesátých letech ve francouzském stylu. Za těch několik desetiletí, která od té doby uplynula, vila pořádně zchátrala a bez rekonstrukce už to zkrátka nešlo. Architekti ze studia McClean Design vzali v roce 2010 úpravy domu od podlahy. Z původní stavby nakonec zbyla jen nosná konstrukce, zbytek byl zcela odstraněn.

Výsledkem je moderní jednopodlažní vilka o rozloze 418 metrů čtverečních, což je v Hollywood Hills trochu rarita, protože většina domů postavených na tomto místě nabízí minimálně dvě nadzemní podlaží.

ČTĚTE TAKÉ:

Dům (stejně jako zahradní bazén) je tvarován do písmene L. Protože by byla škoda připravit majitele domu o úžasný výhled na město, je stavba už tradičně hodně prosklená a ve společenských částech domu jsou dokonce zvýšené stropy, které výhled maximalizují.

V domě se samozřejmě nachází vše, co v něm má pro pohodlné bydlení v takové čtvrti být. Kromě třech ložnic tu najdeme i obývací pokoj, jídelnu, kuchyni a posilovnu. Z materiálů se při rekonstrukci prosadil hlavně světlý vápenec, hliník a nerezová ocel doplněné o stěny a nábytek z dubového dřeva.

Foto: Nick Springett