Přibližně 22 kilometrů od Belo Horizonte, pátého největšího města Brazílie, bychom našli město Nova Lima, které má přibližně 87 tisíc obyvatel a leží na jihozápadě země. V roce 2013 (dva roky od vytvoření návrhu) v této oblasti vyrostl velmi luxusní dům, pod nímž je podepsané architektonické studio S+A Brazil.

Pozemek má rozlohu 4 000 metrů čtverečních, což je opravdu slušný základ pro prostorný dům i rozlehlou zahradu. A přesně toho se pozemek také dočkal. Vůbec přitom nevadí, že majitelům vlastně slouží pouze jako prázdninový dům pro víkendy a období dovolených.

ČTĚTE TAKÉ:

Architekt Marcelo Montoro, který se postaral o vzhled stavby, dům rozdělil do čtyř odlišných bloků podle jejich účelu. V prvním bloku se nachází hned 8 pokojů, ateliér a toaleta. Druhý blok má společenský charakter, takže tu najdeme místnost s domácím kinem, obývací pokoj, jídelnu a vyhřívaný bazén. Třetí část domu slouží pro vaření, odpočinek a jako dětské hřiště. Poslední blok tvoří oddělenou rezidenci určenou pro návštěvy.

Před domem se nachází udržovaná zahrada s venkovním plaveckým bazénem. Sportovního využití si tu ale majitelé mohou užít dosyta. Na pozemek se totiž s přehledem vešel také tenisový kurt a další hřiště pro nejrůznější hry.

Architektonický návrh: Saraiva + Associados

Návrh interiéru: Piantina Arquitetura

Návrh zahrady: Yapó|Luiz Carlos Orsini

Fotografie: Saraiva + Associados - Rafael Carrieri Fotografia