Tato soukromá rodinná rezidence vyrostla za pomoci architektů ze studia Urbane Projects na západním pobřeží Austrálie, konkrétně na předměstí města Perth.

Jedná se vlastně o splnění dlouholetého snu jedné čtyřčlenné rodiny. Ta původně bydlela jen několik metrů od nově postavené vily a ve svém postarším domku snila o pohodlnějším a modernějším bydlení. Když se rodině po několika letech naskytla možnost odkoupit sousední pozemek i s domkem, který na něm stál, nemusela dlouho váhat. Příležitosti se chopila téměř okamžitě. Společně s architektonickým studiem, na nějž se manželský pár investorů obrátil s žádostí o odborné rady, se rozhodli oba domy srovnat se zemí a na jejich místě postavili dům zbrusu nový.

ČTĚTE TAKÉ:

Expressing Views majitelům nabízí úžasný výhled na řeku, která protéká v údolí pod domem.

Do interiéru se vstupuje tři metry vysokými dveřmi z masivu. Když jimi projdeme, objevíme se ve vstupní hale, odkud vedou výrazné schody do dalších dvou podlaží domu. Vnitřní prostory domu jsou laděny do bílé, krémové a šedé barvy v kontrastu s tmavým dřevem a doplňky. Tuto elegantní kombinaci najdeme prakticky ve všech místnostech domu.

Přáním investora totiž od samého počátku bylo dosažení nadčasovosti a dlouhé životnosti zvoleného designu. Zároveň si přál, aby dům vyhovoval i jeho dospívajícím dětem.

V domě se nachází pět ložnic, sedm koupelen a oddělené zóny pro děti. Nechybí pokoje pro hosty, aby si děti mohly často zvát své kamarády, herna nebo domácí kinosál. Rodiče si pro změnu užívají vlastního baru.

Foto: Joel Barbitta