Čistá pláž, palmy, které nabízejí stín, příjemné moře, osvěžující nekonečný bazén a dokonalý odpočinek slibuje turistická oblast nedaleko města Phan Thiet na jihovýchodě Vietnamu. Právě v jeho blízkosti - jak už asi tušíte - bychom mohli najít také tento komplex rodinných domků k pronajmutí. Celý komplex, který dostal název Oceanique Villas, je vlastně úplnou novinkou, protože jeho stavba byla dokončena v letošním roce.

A co že všechno v prázdninové destinaci Mui Ne na vietnamském pobřeží, pouhých 42 metrů od moře, vlastně můžeme najít? Architektka My An Pham Thi, která je autorkou domu a zároveň zakladatelkou architektonického studia MM++ architects, které je za návrh vil zodpovědné, navrhla tři propojené soukromé rezidence v místě, kde obvykle najdeme jen samé hotely - tedy několik metrů od pláže.

ČTĚTE TAKÉ:

Dvě vily mají po třech ložnicích, třetí vila nabízí ložnice hned čtyři. Žádná z vil svým návštěvníkům neupře ani terasu se soukromým venkovním bazénem o velikosti 3 x 10 metrů. V přízemí jednotlivých vil najdeme klasické základní rozdělení pokojů - je tu tedy kuchyně, jídelna a obývací pokoj, všechny místnosti mají samozřejmě panoramatický výhled na moře. Do prvního patra byly umístěny ložnice a koupelny. Zároveň je odtud možné vylézt na plochou střechu, která slouží jako další terasa a místo pro opalování.

Všechny tři vily mají dohromady zastavěnou plochu 1 014 čtverečních metrů a jsou poněkud neobvykle postaveny na vyvýšeném pozemku. Pro tento krok se architektka rozhodla hned z několika důvodů - obyvatelé domu tím získají větší soukromí (pláž před domy je přeci jen veřejná), zároveň se tím vylepší výhled (z teras bude možné dohlédnout aspoň o kousek dál) a v neposlední řadě je to způsob, jak zamezit sesuvům podloží.

Foto: Hiroyuki OKI