Celý dům má totiž obdélníkový profil, jenže uvnitř je vyříznutý ovál. Na vnitřním dvorku byste prostě žádný úhel nenašli. Plynulá elipsa, ve které je vetknutý jeden vzrostlý strom a jeden menší. Tráva posekaná do hustého zeleného koberce a k tomu velký strom. Další strom pak vytíná do půdorysu domu přerušení, které uvolňuje prostor, aby nepůsobil jako v obklíčení.

Luigi Rosselli Architects, autoři návrhu dům rozčlenili do dvou křídel – jedno je soukromé pro odpočinek. Jde o pravou část od vstupního portálu domu. Tady najdeme jak pracovnu hned u dveří, tak i čtyři ložnice s koupelnami a velkou šatnou. Oblá chodba osvětlená jak přirozeným světlem, tak i LED pásky u stropu pak vytváří pocit intimity a klidu. Levá část od vchodu pak zahrnuje postupně obývací pokoj, kuchyň s velkou jídelnou, patio, výměnek a garáž.

Vše je přístupné do centrální oválné části, a dává tedy pocit, že vše je spojeno v jeden organický celek, kde je možné vše vidět, být v centru dění, ale také mít své soukromí. Zajímavé jsou také střechy a opláštění. Střecha je totiž v základu plochá, ale jsou zde umístěné velké sedlové krovy. Každý krov znamená jednu místnost. Krov dodává místnostem vzdušnost a prostornost. Jako krytina byl zvolený plech, který je ovšem i na obkladech domu, stejně jako na vertikálních žaluziích, které mohou oddělit jakýkoli prostor od středového oválu.

ČTĚTE TAKÉ:

Interiér pak nabízí moderní bydlení, které v sobě zahrnuje leštěný beton, francouzské dveře, odhalené krovy, lihové krby vždy pro dva pokoje najednou apod. Nábytek je skandinávského minimalistického střihu.