Klienti Antoni a Joanna Kowalewski chtěli, aby jejich nový dům zapadl do vzhledu okolí. Možná se podivíte, když se na fotografie podíváte. Tohle že je v okolí? Ale ano. Atlantic Beach je totiž velmi raritní lokalitou. Střetávají se tady domy v tudorovském stylu, španělském stylu, stejně jako art deco. A právě posledně jmenovaný je ten styl, který se manželům zalíbil. Nechali si tedy v roce 2007 postavit dům na pozemku o rozloze pouhých 700 m², kde téměř polovinu zabírá dům. Jde o zajímavou stavbu v nerytmickém rozložení. Jako by byly spojeny dva kvádry k sobě. Pohled z každé strany odhalí, že ani jedna stěna není stejná. Jedna stěna má vertikálně výrazné zasklení s matným povrchem, které míří na schodiště. Protilehlá strana, otočená do zahrady, pak nabízí kompletně prosklené přízemí, které šminkuje s přírodou.

architektura

Velmi výrazná je nejkratší stěna, která, jak jsme již řekli, vypadá, jako by spojovala dva velké bílé kvádry. V jednom z nich je pak velké kruhové okno.

Na střeše je velká terasa, která plní funkci i společenského centra domu. Vždyť je tu dokonce i sluneční pokoj, kuchyně, záchod…

ČTĚTE TAKÉ: