Na vysokém útesu nad mořem stojí dům od Byrne Architects. Jde o třípodlažní budovu, která nezastírá modernost, eleganci a volný styl. Přitom se nesnaží v terénu působit násilně a nepatřičně. Dřevěnou fasádou vyrůstá z terénu a svým tvarem rozráží silné větry, které tu vanou.

Tři úrovně jsou uspořádány tak, aby využily co nejlépe prostředí. Jakýsi průlom v terénu využil architekt k postavení suterénu, kde je garáž, vinný sklípek a dílna. Přízemí je netradičně věnováno soukromým pokojům, třem ložnicím a koupelnám. To proto, aby první patro s krásnými výhledy bylo vyhrazeno pro kuchyň, obývací pokoj a ložnici majitele. Špičatý klín domu a dřevěná zástěna nad vjezdem do garáže působí jako ochrana proti silným větrům, které tu vanou. Druhá strana domu pak je závětrná, klidná a s krásným výhledem na kopce Lorne.

Interiér je opět plný dřeva, které se doplňuje s bílou barvou na stěnách a stropech. Jemné hnědé tóny nábytku, případně barevné doplňky vytvářejí pocit nenásilného, elegantního a volného prostoru. A ty výhledy...

Foto: Shannon McGrath