Tepoztlán Lounge je první bungalov z velkého projektu, který nabízí možnost jeden takový dům pronajmout na den, týden, měsíc i roky. Jádrem celého projektu je společný komunitní prostor, kolem kterého jsou samostatné bungalovy na oddělených pozemcích.

Bungalovy jsou zdánlivě stejné, ale není to pravda. Liší se velikostí, natočením i vybavením. Princip je ovšem stejný – tři rohy spojené v centrálním prostoru. Každý „výrůstek“ má jiný účel – v jednom je kuchyně, koupelna a toaleta, v dalším ložnice a v posledním studovna nebo místo pro dětskou hernu. Tyto tři části jsou uzavíratelné.

Zajímavý je ale střední prostor. Ten je vlastně jen betonová deska dole a nahoře, kterou prostupují skrz otvory stromy. Ve stropě jsou ukotveny háky pro hamaky. Centrální prostor tak slouží jako obývací pokoj, jídelna, odpočinková místnost… V podnebí Mexika je to samozřejmě možné. U nás by musel být prostor uzavřen.

Před bungalovem je pak bazén. Žádný čtvercový laminátový, ale nádherný oblý betonový bazén, který zapadá do kontextu přírody mnohem lépe.

Projekt je dílem studia Cadaval & Solà-Morales, od nichž jste mohli nedávno navštívit i dům na skále nad mořem ve Španělsku.

  • Autor: Cadaval & Solà-Morales
  • Projekt: Eduardo Cadaval & Clara Solà-Morales
  • Umístění: Tepoztlán, Morelos, Mexiko
  • Plocha: 250 m²
  • Foto: Diego Berruecos, Sandra Pereznieto, Cadaval & Solà-Morales