Typická stavba místního charakteru je postavená z kamenů, má maličká okna, je mohutná, stejně jako okolní hory. Jenže to není synonymum moderního bydlení. Konverze takového domu je velmi obtížná a nákladná. A tak starý dům, který už byl stejně v nevyhovujícím stavu, ustoupil až na základy domu novému. Ten se snaží zachovat tvarovou příslušnost k okolí tvarem sedlové střechy.

Architekti Eduardo Cadaval & Clara Solà-Morales postavili na základech dům s velmi zkosenou střechou, která má za úkol nezadržovat sníh, jehož tu je v zimě víc než dost. Interiér domu je volný – dělí ho vlastně jen příčky z kontejnerů, které prostor dělí na využívané části. V horizontální rovině najdeme v domě vlastně dva byty – horní a dolní. Oba jsou spojeny schody.

Vrchní byt je vložen pod střechu. Celá boční strana pak je skleněná a dává interiéru bohatě napít slunečního svitu. Do dvou údolí pak shlíží vodorovná linie menších oken, probíhající přes celý dům. Tato okna jsou střechou shora také chráněna před nepříznivým počasím.

Úchvatný výhled mají i lidé ve spodním apartmánu. Základy domu totiž byly probourány a do vzniklých otvorů vsadili architekti ohromná okna, která shlíží přes terasu opět na krásy Pyrenejí. Spodní byt je pak spojen schody ještě s druhým suterénem, kde je další ložnice s koupelnou a pracovnou.

Další projekt od této architektonické kanceláře: