I když byste možná sázeli na to, že jde o nějaký severský design, není to tak. Tahle proměna garáží na ateliér byla provedena v Rusku, v Moskvě. Stojí za ní architekti ze studia Ruetemple.

V garážích byla probourána mezipříčka, takže vznikl velký prostor o podlahové ploše 35 m². Sundanou plochou střechu pak nahradil klasický krov. Do zdí pak byla vybourána velká okna. Interiér pak architekti vlastně vytvořili tak, jak by si sami představovali vlastní architektonickou dílnu.

Celý prostor je rozdělen jakousi policovou příčkou, která může sloužit jako knihovna i pro prezentaci projektů. Velký a široký stůl pod ní pak je ideální na tvorbu architektonických modelů.

Podél oken je postaven trochu užší, ale zato velmi dlouhý stůl s barovými židličkami, na který dopadá nejvíc světla. Prostě ideální místo na kresbu a tvorbu.

Zbylou třetinu místnosti pak zabírá odpočinkový kout. Zde stojí pohovka se stolečkem. Zajímavé jsou však schody mezi dělicí stěnou a právě pohovkou. Ty stoupají vzhůru k lůžku. Majitelka tak bude moct ve svém ateliéru i přespávat.

V celém interiéru je vlastně všechno vyrobeno na míru, ale přitom to není nijak složité a nákladné. Jediné, co je koupené, jsou židličky z IKEA.