Zachovalo se klenuté sklepení a úžasná čelní fasáda domu. Jinak muselo být vše vybouráno a znova postaveno. Vznikl zajímavý rodinný dům se třemi apartmány, který zaujme netradičními pohledy z různých stran.

Čelní strana zůstává zachována a neruší historickou linii města. Zadní strana pak opět bere za vzor okolní domy a zarovnává stavební prvky. Ovšem tentokrát s moderním vzhledem – tradiční ochoz / balkón je zde vedený ve výrazném kubistickém stylu. Jak to mohlo projít? Protože je obložený, stejně jako bok domu dřevěným opláštěním s odlehčením netradičními prořezy. Fasáda pak vypadá jako krajka. Ovšem její krása nevynikne ani tak zvenčí, jako spíš zevnitř.

Některá okna totiž kryjí posuvné okenice nebo štít je vlastně kompletně prosklený, ovšem překrytý právě dřevěným pláštěm s „krajkováním“. Vzniká tak úžasná hra světel a stínů v zářivě bílém interiéru. V kontrastu pak jsou dřevem obložené další místnosti nebo koupelny obložené barevnými dlaždicemi. Extrémně moderní interiér tak výrazně kontrastuje s tím, co by člověk od domu při pohledu z ulice očekával.

  • Architekt: L3P Architekten ETH FH SIA AG
  • Projekt: Frank Schäfer, Mareike Beumer
  • Podlahová plocha: 469 m² (148 + 127 + 140 m² jednotlivé apartmány)
  • Výstavba: V/2014 – VI/2015
  • Foto: Sabrina Scheja / L3P Architekten