Jde o 230 metrů dlouhou zeď skrývající dvanáct samostatných ubytovacích míst, přistavených k hraně písečné duny. Ta je přirozeně zakryla, čímž jim dala tu nejlepší ochranu před místním subtropickým klimatem. Stěna je z betonu, který je červený. Ano, jeho komponenty jsou vyloženě místní – voda je z místní studny, červený písek se silně železitou složkou dal betonu jeho barvu a i štěrk přimíchaný do betonu je z místního pozemku.

Na vrcholu celého areálu pak architekt Luigi Rosselli umístil stavbu malého kostelíku s kónusovitou vyosenou střechou, která je zevnitř vyložena kovem. Osvětlení vytváří dojem slunečního kotouče nad hlavou. Posuvná boční okna provětrávají jinak horký interiér kostelíku. Pod střechou pak jsou citáty z bible (Jakub 1:5 / Schází-li někomu z vás moudrost, ať žádá Boha, a ten mu ji dá – je přece štědrý ke všem a bez výhrad.).

V severní části pozemku je pak starší stavba, která i s velkou terasou vytváří společenské zázemí pro všechny ubytované.

Další dílo od stejného architekta na našem webu:

Není divu, že tato stavba byla vybrána do finále o nejlepší architekturu Západní Austrálie Australským institutem architektů.

  • Design: Luigi Rosselli
  • Projekt: Kristina Sahlestrom, Edward Birch, David Mitchell
  • Interiéry: Sarah Foletta
  • Foto: Edward Birch