Tohle je naprosto dokonalý příběh o domu, architektech a fantastických majitelích. Představte si místo v Austrálii, kde svítí slunce, je tam krásně a je to naprosto dokonalý prostor pro výstavbu nového domu. Sice zahrada není nijak velká, ale Austrálie v tomhle není vůči lidem nepřátelská. Zeleně, moře a krásy Austrálie je možné užívat kdekoli. Ostatně tenhle dům se nejmenuje Sunshine Beach House jen tak.

Majitelé pozemku pak chtěli po architektech z Shaun Lockyer Architects, aby jim navrhli dům, který by byl moderní. Nechtěli žádnou australskou klasiku, ale skutečně moderní, ale funkční design, ve kterém se bude dobře žít. Architekti tak navrhli zajímavý eklektický dům, obložený celý dřevem. To plní několik funkcí. Samozřejmě velmi okrasnou, ale také je to skvělý izolant, zastiňuje před pálícím australským sluncem a navíc umocňuje jakýsi třírozměrný dojem z fasády. Především v noci, kdy se rozsvítí interiér, se objeví, že některé stěny jsou od dřevěného obložení ustoupené, jinde jsou jeho součástí.

A víte, co je na domě nejlepší? Jeho majitel. Jmenuje se Wade Jenner a celý dům si postavil sám. Architekti si pochvalovali spolupráci, protože tady mohli velmi přesně vidět, co znamená perfektní řemeslo, jak je možné nápady rozvíjet a dotvořit k realitě. A to všechno v prvotřídní kvalitě.

Foto: Scott Burrows Photographer