S výhledem na flanderské Ardeny tu stojí bungalov, který byl přetransformován společností MVC Architecten ve velmi pěkný, samostatně stojící rodinný dům. Základ zůstal zachován. Venku se ale objevila terasa, která je obklopená zdí. To proto, že na jedné straně je dům a na druhé straně rušná silnice.

Fasádu domu nyní určují velká okna s posuvnými okenicemi, která se na straně do zahrady zvětšují až do velkých prosklených stěn. Pouští do dříve velmi tmavého interiéru spoustu světla. Uvnitř je vše rozprostřeno kolem středu domu, kde je uložen technický blok s koupelnou a WC – dispozice se člení na jakési čtyři kvadranty podle způsobu určení. Stěny a některé části interiéru jsou obložené starým dřevem, které je vlastně recyklát z původního domu. Pro zesvětlení prostoru a jeho vyčištění pak jsou použity bílé dlaždice.

Dům pamatuje na ekologii. A tak jediný krb dokáže díky výměníku vytopit snadno celý dům, solární panely na střeše se starají o elektřinu a voda z okapů je shromažďována v podzemní nádrži a využívána na praní a splachování WC.

Foto: Cedric Verhelst