Pozemek v kyjevském okrsku není velký. Má jen 700 m2. Na něm je postaven dům o podlahové ploše 200 m2, který nechce popírat krásu přírody. Nechce vypadat jako lesní chaloupka, nechce být arogantní vůči okolí. Jednoduchá kostka zasazená mezi hromadu borovic s velkým prosklením na jedné straně taková není. Jednoduchost ostře kontrastuje s krásou přírody, ale nepůsobí jako pěst na oko.

Jednoduchý koncept exteriéru doplnili designéři a architekti ze studia Yakusha Design i o tradiční rozvržení interiéru. V přízemí najdeme dvojgaráž a velký obývací pokoj s kuchyní a jídelním koutem. Nahoře pak pokoje pro majitele a jejich dvě děti. Ovšem Bůh je v detailu. A tak detaily tohoto interiéru dokážou vytvořit z domu dokonalý celek.

Tak například se podívejte na krásně odlehčený centrální společenský prostor. Ohromné prosklení nechává jako hlavní dominantu interiéru samozřejmě venkovní les. Uvnitř pak vládnou svítidla v krásném provedení pampeliškových semínek. Dřevěné schody a horní balustráda pak nezatěžují interiér těžkým zábradlím. To je celé ze skla.

Samozřejmě, že celým interiérem se nese společný jmenovatel ekologických materiálů – dřevo, vlna, látka…

Foto: Yakusha Design