Jistě si říkáte, že takových míst musí být v Japonsku na prodej hromada. Není tomu tak. Je téměř vzácnost na něco takového narazit. Japonci, kteří takovou nemovitost vlastní, ji neprodávají. Patří většinou rodině několik staletí a je to poklad. A když už to musí prodat, je největší zájem z řad právě samotných Japonců.

Kamakura je místo, kde je blízko k horám, moři i městu. Jen kousek je do Yokohamy, jen kousek je k Pacifiku a také kousek třeba k hoře Fuji. Je to místo s extrémně dlouhou a bohatou kulturní tradicí, takže je státem chráněno. Nikdo tedy nepostaví v sousedství mrakodrapy.

Uprostřed tradiční japonské zahrady plné vody, jezírek, malých vodopádů, ale hlavně zeleně, netušených zákoutí a tichých míst na rozjímání stojí dům, postavený podle tradičního stavebního japonského stylu. Jen je moderní. Postavený na konci minulého století. To však nepoznáte. Především proto, že interiér je opravdu historický. Byl v minulém století v úplně jiném domě v Japonsku a byl vytvořen podle vzoru slavného historického domu z prefektury Gifu. V roce 2001 byl celý interiér pečlivě přesunut právě sem.

Takže pokud chcete opravdovou japonskou svatyni, kupte si tuto nemovitost. Moc jich není. Tomu ovšem odpovídá i cena – v přepočtu 72 milionů korun.