V roce 1989 založila skupina nadšenců Fiction Factory – firmu, která se zabývala konstrukcí a výrobou zajímavých interiérů. Postupně v nich vyklíčil nápad na modulární dům, který by byl ultraekologický. Ekologický tak, že všechny ty pasivní domy s plastovými okny a plastovými kabátky z polystyrenu se musí stydět, až se červenají.

Tenhle dům je totiž složený z jednotlivých dílců, širokých jen 1,2 metru. Jde o dřevěný skelet, který se upevní do speciálního otočného a pojízdného zařízení a dozadu se umístí buben s balíkem kartonu. Skelet se otáčí a karton se na něj navíjí. Dva lidé kontrolují jeho správné vecpání do konstrukce. Mnoho vrstev pak udělá perfektní izolant. Přes něj se pak přetáhne voděodolná, ale paropropustná fólie. Přes ni pak jde dřevěná fasáda. Uvnitř je opět vše ze dřeva.

Jednotlivé dílce se k sobě připojují tak, jak je potřeba. Je zapotřebí větší obývací pokoj? Vytvoření jednoho dílce vážícího 500 kg je dílem okamžiku, stejně jako připojení k celku. Za jediný den se dá složit a rozložit celý dům. Nutné jsou jen připravené zemní patky, na které se dům postaví.

A co za to? V přepočtu je cena za jeden takový připravený dům i s kuchyní a koupelnou necelé dva miliony korun. Možná se to zdá docela dost, ale musíte si uvědomit, kolik dřeva, tedy materiálu dnes velmi drahého, je tu potřeba. Navíc je dům kompletně recyklovatelný (ale opravdu kompletně) a je minimálně trojnásobně ekologičtější než jakýkoli jiný dům, na který byste ukázali.