Dánské město Kodaň vytvořilo nový prostor pro vzdělávání dětí, který reflektuje nejmodernější poznatky z architektury, ale i psychologie, ergonomie a designu. Nová veřejná škola se stává součástí veřejného života. Natahuje do sebe lidi ze širokého okolí, aby se účastnila celého spektra sociálního života, ne jen krátkodobého učebního procesu, jak je tomu v Česku, kdy po zazvonění školy osiří a zavřou brány zase do osmé hodiny ranní následujícího dne.

Nová škola South Harbour School, kterou navrhli u JJW Architects, v sobě zahrnuje neustálou snahu o překvapení, modernost a nové zkušenosti. Střídají se tu velké veřejné prostory – otevřené, vysoké a vzdušné – s prostory intimními. Přímé chodby s lomenými, vertikály nahrazují horizontály. V rámci výuky ale bylo hleděno do budoucnosti, například tu najdeme i speciální učebny specifických témat, jako jsou kurzy vaření, hudební kroužky apod. Změny velkých a malých prostorů mají za úkol neustále překvapovat a stimulovat zájem všech, kteří jsou v prostoru.

Budova získala titul WAN Education Award, což je cena časopisu World Architecture News, která se snaží přilákat pozornost i na dnes opomíjené stavby pro vzdělávání, které přitom musí splňovat nejvíce podmínek, protichůdných potřeb a jsou extrémně zatěžovány.