Dům na této adrese stál už na přelomu devatenáctého a dvacátého století. V roce 1906 pak stavbu zničilo zemětřesení a následný požár. Už nikdy se nepodařilo místo zrekonstruovat tak, aby bylo plnohodnotným pro život nebo obchod. Ostatně uprostřed historické čtvrti Jackson to bylo známé místo červených luceren, takže se s architekturou asi nikdo moc nezatěžoval.

Před asi dvaceti lety byla domu dodána nová fasáda a vznikla zde kavárna a několik kanceláří. Pak se ovšem do budovy nastěhovalo studio grafického a průmyslového designu Hybrid Design. A to už ze své podstaty chce něco výjimečného. A tak byl dán podnět k přestavbě domu, které se ujal Terry & Terry Architecture.

Celý projekt vlastně kompletně vydlabal vnitřek budovy, protože byly odhaleny ještě zemětřesením poničené struktury domu. A tak vznikla vnitřní železná konstrukce, která vlastně plní i opěrnou funkci cihlovým bočním stěnám, jejichž nosná funkce už nebyla zaručena. Ustoupením prvního patra vlastně nebyla vůbec narušena původní velikost fasády, i když okolní zástavba to zcela umožňuje. Ale zachování původního průčelí bylo jedním z hlavních požadavků studia.

Uvnitř v přízemí pak vznikla velkoprostorová kancelář, která ovšem není taková, jako známe z našich kancelářských budov. Jen osmnáct míst a za nimi dvě samostatné kanceláře pro vedení. Za původně výkladní skříní, nyní krytou nalepovací fólií, je pak velká zasedací místnost.

To, že tady vládne pohoda, je poznat na každém kroku. Místo mohutných zdí tu rozdělují místo skleněné tabule, které propouštějí do interiéru dostatek světla a minimalizují potřebu umělého osvětlení. Ale vyjděme po schodech do prvního patra, kde poznáme, že tady se mají zaměstnanci opravdu dobře. Je tu archiv i místo pro čtení. Ale hlavně je tu velký stůl, kuchyně (opravdu velká, a nikoliv jen jakýsi koutek na kávovar) a hlavně velká terasa obložená dřevem. Prostě místo, kde si může člověk od práce na pár minut odpočinout.