Základní předpoklady u řadovek prostě neplatí. Třeba tady: u většiny domů bývá filosofie domu „zády do ulice, čelem do zahrady“, ale vzhledem k tomu, že zahrada je na severní straně, tak tento úzus musel být otočen. Dům sice využívá zahradu, ale ne spojeně s hlavními obytnými prostory.

Vymýšlet nějaké nové tvary střechy a hmoty tu také nejde. Jsou regule, které je třeba dodržet. Ale to nebrání k diferencování tvaru domu tak, aby byl moderní a výrazný. Není třeba ho pak obkládat dřevem, plechem nebo dalšími materiály. Tady postačí obyčejná barva. Vždyť hmota domu je velmi rozumně a nápadně přemisťována z míst s přebytkem tam, kde je jí nedostatek. Takže vyspárovanou střechu doplňuje klín jedné z ložnic, který nabídne více prostoru a pohodlí.

Stejně tak není třeba hledat nějaké netradiční stavební postupy. Obvodový plášť je zajištěn vápenopískovými tvárnicemi, střešní konstrukce pak ocelovými, případně dřevěnými trámy, kladenými do výsledného spádu odvodňovaných rovin.

Dům je uvnitř členěn v rámci obytné jednotky 5+kk velmi tradičně – dole společenské přízemi s technicko-hygienickým zázemím a nahoře soukromé pokoje (dva dětské a jeden rodičovský).

Pokud chcete poznat další zajímavý projekt studia MASTER DESIGN, najdete jej v časopisu Dům&Zahrada č. 8/16, který lze objednat jako samostatné číslo nebo získat předplatné, a to přes e-mail: predplatne@astrosat.cz, online na Předplatné časopisů nebo telefonicky: 840 336 459. Volání na bílou předplatitelskou linku je zpoplatněno zvýhodněnou sazbou 1,60 Kč včetně DPH za započatou minutu volání z pevné linky. Volání z mobilního telefonu dle tarifu mobilního operátora.

Autor: MASTER DESIGN Jsme architektonický ateliér. Architekti, projektanti a odborníci na statiku, grafiku, inženýring a dozor staveb působící po celé ČR. Navrhujeme a realizujeme moderní stavby a jejich interiéry. Od návrhu až po kolaudaci. Za 6 let na trhu jsme navrhli více než 120 staveb do 7 zemí světa.