Umělci Ward Shelley a Alex Schweder postavili zvláštní prosklený dům v dřevěné konstrukci, který z kopce shlížel na město Ghent z Hudson Valley. Je to kousek od New Yorku, v místě, kde umělecké sdružení Architecture OMI vlastní několik akrů zemědělské půdy, mokřadů a lesů, které propůjčuje umělcům pro jejich záměry. Podmínkou je projekt, který mapuje průnik architektury, umění a krajiny.

Naši dva umělci postavili dům na vysokém (4,6 m) betonovém sloupu. Ten byl volně ve středové poloze zavěšen a uvnitř byl pohon pro rotaci. Dům se tedy točil celých pět dní, kdy v něm Ward Shelley a Alex Schweder bydleli. Jednalo se o dvě totožné bytové jednotky, osově zrcadlené, ale se společným sociálním zařízením uprostřed.

Další zajímavost na domě je ovšem jeho vyvážení. Dům je vyvážen přesně, takže pokud jeden z mužů přejde víc ke kraji, dům se nakloní. Samozřejmě, že rotace pokračuje.

Proč toto umělecké vyjádření? Stavba měla znázorňovat hned několik věcí. Hlavně to byla prezentace „společenského vztahu architektury“. Také to byla ukázka možnosti konstrukce ze dřeva. Dřeva, které udrželo celou 13,3 metru dlouhou stavbu.