Dvojčata od YH2 jsou koncentrátem několika zásadních vstupů – od místopisu, archetypálních staveb až po klimatologické předpoklady. Například pro místní stavby je typická střízlivost. Nic výrazného. Jednoduché tvary, sedlová střecha s červenou nebo černou krytinou, ozvláštnění je dáno třeba jen výškovým odskočením jednotlivých částí. Jako byste napojili dva domky na sebe – větší a menší.

To je tedy jeden vstup.

Ten další se týká polohy domu. Výhled na úžasné pláže Baie-des-Chaleurs se prostě nesmí nijak zakrývat. Je to úžasný výhled na písčitý krov pláží, zarostlý zelení, a pak dlouhá linka oceánu. Úžasné.

Druhý vstup.

Mořské klima má zásadní nevýhodu – fičí tu silné větry. Prakticky nikdy neustávají, jen mění svou intenzitu.

To je poslední vstup pro návrh tohoto domu.

A tak vznikla dvojčata. Dva domy, nespojené ale svou štítovou stěnou, nýbrž prosklenou pasáží. Ta neslouží jen jako chodba, ale také jako pracovna s úžasným výhledem. Na jedné straně pak je stavba se společnými prostory, což je vlastně jedna velká prostora kuchyně, jídelny a obývacího pokoje otevřená až do štítu, na straně druhé pak soukromé pokoje a garáž. Prosklené čelní stěny nechávají vyhlédnout na to úžasné panorama. Sevřený centrální prostor pak je chráněn před větrem, takže je možné ho celoročně využívat jako další součást domu.