Na místě, kde dnes stojí tato nová chata, stála stará, totálně zdecimovaná. Horký kandidát na zbourání nakonec opravdu lehl k zemi a na jeho místě byla vztyčena nová chata. V novém stylu, designu a staronových materiálech. Autoři jsou Chevallier Architectes.

Původní myšlenka

Majitel nechtěl rozvíjet něco, co tu už bylo. Ano, šikmá střecha je o něco výhodnější než plochá, takže tohle není třeba měnit. Stejně jako přístup k materiálům (dřevo je stejně nejkrásnější), ekologii (dům je pouze z místních zdrojů, hojně využívá obnovitelné materiály) a stranové orientaci.

Ale jinak je všechno pojaté moderně. Třeba fasáda je ložená z dřevěných hranolů, ovšem prokládáním, takže dýchá, a přitom chrání. Vytažená část ložnice z fasády je obložena cortenem, po dvou stranách je velká průchozí terasa a nahoře pak je balkon s proskleným zábradlím.

Vnitřek domu je takový americký. Celá spodní část je jedna velká společenská místnost s americkou kuchyní a jídelním koutem. Velmi důležitou roli tu hrají schody, které svým provedením a posazením doprostřed domu nejsou jen funkčním, ale i estetickým prvkem. V prvním patře jsou pak pokoje pro majitele a děti (ty spí na palandách) a v podkroví je další pokoj spojený s vlastní koupelnou v jeden celek.