Pokud budete tenhle dům vyhledávat, pak ho asi nejspíš najdete právě pod jménem té kosmické lodi, nebo jako Alkira House, což je skutečné jméno domu, jež navrhl australský architekt Charles Wright. Ten za něj dokonce dostal ocenění za nejlepší stavbu v Queenslandu roku 2014.

Dům z prefabrikovaných betonových dílů, oceli a skla sedí na umělém ostrůvku v umělé nádrži plné vody, která vytváří příjemné mikroklima v oblasti, kde bývá dost horko. Ale tento dům nepotřebuje klimatizaci, protože právě toto jezírko uměle ochlazuje celý dům.

Ten je navíc energeticky plusový. Díky solárním panelům dokáže vyrobit veškerou energii pro svůj provoz a dokáže i hospodařit perfektně s vodou. Z jezera i dešťů získává dost vody pro svůj provoz, čistí ji a zase zpátky navrací do přírody.

Netradiční architektura šesti roztažených prstů nad hladinou má společné téma – uprostřed je společenské centrum, které je zcela bez bočního uzavření. Jen pod střechou. Samotné jádro pak zabírá bazén. Prsty pak ukrývají vždy po jedné ložnici a koupelně.

Dům je postavený na pozemku čítajícím 30 hektarů, samotná plocha domu je 600 m2. Dům je nyní na prodej, protože majitel jej nevyužíval tak, jak by si zasloužil. Původní cena 282 milionů korun byla nyní snížena na 166 milionů.