První pohled na dům vždy vyvolá reakci – to je plot a za ním je dům. Není. Ta gabionová hmota je součástí domu. Obdélníkový půdorys je celý obložený loženým kamenem. Směrem do komunikace je skutečně jen jediný otvor do garáže. Samozřejmě, že do soukromé zahrady je otvor mnohem větší a velká okna přivádějí dostatek světla do velkých ložnic.

A co je na straně, která okna nemá? Je zde sklad, masážní pokoj, parkovací stání a také malý byt pro ochranku. Aby i tady bylo přirozené světlo, je sem přivedeno světlíkem ve stropě.

Pojďme však vystoupat nad tuto těžkou hmotu. Nahoře je totiž část společenská, otevřená na všechny strany. Valbová rozměrná střecha levituje nad celou hmotou, držená subtilní kovovou konstrukcí, kompletně vyplněnou sklem. Rozdělení je tu jediné – na kuchyni a odpočinkovou část. Ale nijak výrazné. Jen je kolem průchozí stěna, která z jedné strany funguje jako kuchyňské centrum, z druhé pak jako bar.

V interiéru se stýkají čtyři materiály – výše zmíněné sklo, beton, kov a místní dřevo. Střecha základní kvádrové části funguje jako terasa, kde část pod velkým přesahem střechy je obložena prkny, část je zatravněna.