V roce 1991 tudy proběhl velký požár. Dům musel být zrenovován a přestavěn, ale své původní podoby se nedočkal. Nový majitel se rozhodl pro přestavbu radikálnější, která vytvořila z domu moderní bydlení. Ale nebylo to jednoduché.

Dům totiž stojí ve výšce 548 metrů nad mořem a shlíží do zátoky. Je tak vystaven vysokým teplotním výkyvům – od prudce pražícího slunce až po ledové větry od moře. Jak takový dům vyvětrat? Pomohla masivní dutá střecha. Ve střeše jsou pak okna, která pomáhají vyvětrat prostor. Od moře totiž prakticky neustále stoupají mlhy, které proudí dovnitř, a ochlazují tak vzduch odpoledním vánkem. Ani v největších vedrech tak není uvnitř nepříjemně.

Interiér navazuje na okolí – jak zahradu, tak i na moře a zátoku. Horní společenské patro je prosklené z obou stran, takže i při příjezdu můžete prohlédnout skrz dům. Kuchyně byla posunuta více k výhledu, a terasa se tak stala druhou venkovní jídelnou.

Interiér pak zaujme především mořskou vlnou pod stropem, která je vytvořena ohýbaným dřevem. Podhled je tak sjednocen se dřevem na podlaze, což všude jinde by interiér dělalo velmi nepříjemně stísněným, ale tady vlnou a ohromnými okny je interiér velmi vzdušný a kompaktní. Je to určitě lepší než rovný bílý strop, který by byl v prázdnotě horizontály výhledu příliš pustý.

Pokud hledáte soukromé pokoje a ložnice, tak jsou o patro níž vetknuté do svahu, takže v místech opravdu zastíněných, tepelně odizolovaných, ale přesto s nádherným výhledem.