V určité chvíli se rozhodli, že budou raději bydlet v novém než archaickém. Že budou žít pohodlně a podle svého než v krásném klasickém domě, který je ale historický i co do možnosti využitelnosti. A tak na svém pozemku nechali od AR Design Studio navrhnout a postavit dům nový, moderní a plný toho, čeho se v tom starém nedostávalo.

Ovšem důležité je podotknout to, že ačkoli se to na první pohled nezdá, dům respektuje mnohé tradice hrabství Kent, kde se nachází. Vážně. Třeba typickými zdejšími domy jsou takzvané „černé domky“, které jsou rozeseté podél pobřeží na písečných zatravněných dunách. Stejně tak jsou zde rozeseté vysoké věžovité cihelné domy, které byly reakcí na přestavbu obranných věží na bydlení.

A tak nový dům reflektuje tyto části. Původní nápad byl rozdělit klasický tvar obdélníkového domu na části a tyto části pak od sebe oddálit, aby vzniklo centrální nádvoří. To je zde beze zbytku naplněno a každá část má svou vlastní funkci. Například je tu velká kontejnerová část, ve které najdeme kuchyni a jídelnu s délkou 7,5 metru. Velké okno je otočeno na východ, aby zachytilo ranní slunce. Pak je tu ještě jedna formální jídelna či konferenční místnost. Je spojená s malou studovnou.

Obývací pokoj pak má samostatné „křídlo“, které je spojené s velkou terasou s vyhlídkou na bazén. Soukromé části s ložnicemi pak vládne vyvýšená cihlová věž, kde sídlí kancelář majitele.

Zajímavé je i tradiční začlenění domu do původní zahrady. Třeba vyasfaltované cesty se v Angliii u tudorovského sídla prostě nikdy nevedly, takže všechny komunikace, včetně příjezdové cesty pro auto, jsou vysypané oblázky.