Stará zemědělská usedlost v kanadském Québecu s výhledy na jezero Massawippi tu stojí už od roku 1850. Šlo o velmi typické sídlo s tradičním uspořádáním budov do U, kdy vzniká vnitřní nádvoří chráněné před silnými větry, které zde vanou. Oslovená firma Lee and Macgillivray Architecture Studio (LAMAS) neměla v tomto případě lehkou práci. Majitel, který je farmářem a pěstuje zde oves i chová koně, je totiž i umělcem a sběratelem umění. Skloubit v sobě několik funkčních celků tak, aby to vyhovovalo, nebylo jednoduché.

Dům zachoval rozčlenění jednotlivých křídel, ale spojil je v jeden celek. Vzniká tak ještě chráněnější nádvoří, které je možné využívat i jako prodloužený obývací pokoj díky velkým posuvným oknům. Aby bylo soukromí a hlavně tepelná pohoda ještě větší, je nádvoří z otevřené strany možné uzavřít pojízdnou velkou branou. Ta má v sobě mezery, aby bylo stále vidět do okolí, a přitom dovnitř tolik nefoukalo. Stejně tak jsou chráněna velká okna po obvodu domu. Posuvné okenice je chrání, když v okolí probíhá orba, setí nebo sklizeň, když je velká nepřízeň počasí…

Celý dům je obložen dřevem. A ne ledajakým. Nejde o žádné stařené dřevo ze vzácných dřevin. Jde o původní prkna ze statku a také z okolních budov, která architekti skoupili. Prkna jsou stará několik desítek let, a kvalitu tak prověřil čas.

Stejný koncept lze zahlédnout i uvnitř. Podlahy spojovacích chodeb pokrývá cihlová dlažba, židle u stolu jsou klasické dřevěné a hlavním prvkem v obývacím pokoji je velký krb a stará almara.