Svažitý pozemek u jezera měl ještě jeden terénní problém – ten svah je nejen k jezeru, ale má i boční sklon. Prostě žádný ideální terén, na kterém by bylo jednoduché postavit dům. Ale nakonec se povedlo. A přitom stačilo tak málo.

Dům má vlastně dva objemy – první kolmo k jezeru umístěný kvádr, který je vlastně soukromou částí s ložnicemi a koupelnami. Všechny propojuje jedna dlouhá chodba. Horní kvádr je přes něj přeložený. V něm je obývací pokoj, kuchyně, jídelna, ale protože dům využívají i osoby s tělesným postižením, je i tady bezbariérová ložnice a koupelna.

V čem je tedy ten chytrý dům? V několika věcech. Horní část shlíží na jezero velkými okny. Aby se ale interiér nepřehříval, jsou zasunuta hluboko do kvádru, a vzniká tak velká terasa. Aby ale interiér byl opravdu hodně prosvětlen, střecha je pilovitě stavěná. Prosklení je na sever, takže sice osvětluje interiér, ale nepřehřívá ho. Naopak jižní skloněná strana je osázena solárními panely.

Letní slunce tak interiér neohrožuje svými paprsky, zato ploché zimní slunce velkými okny prohřívá velkou betonovou podlahu natřenou tmavou barvou.

Překlad horní části nechal vzniknout i jakémusi podchodu, kde se přímo vybízela instalace houpačky. Fasáda domu používá jednoduché materiály, které se dobře udržují – horní část exotické dřevo, které se nelakuje a postupně šedne a stárne, spodní část pak falcovaný plech.

Interiér je obložený překližkou bez formaldehydu. Zajímavý prvek je cihlový sokl s kamny v interiéru, který slouží i jako sedačka.