Autory jsou Sandra Gnigler a Gunar Wilhelm, tedy MIA2/Architektur, kteří vytvořili dům přesně takový, jaký je pro danou oblast vhodný. Co znamená vhodný? Stačí se podívat na danou oblast – úžasná panoráma v horách regionu Pyhrn-Priel, průhled do údolí Windischgarstener, za domem louky a lesy. Prostě nádherná příroda doplněná tradiční místní architekturou. Proto se majitelé i architekti rozhodli pro klasický dům se sedlovou střechou a výrazným štítem.

Majitelé chtěli design klidný v betonu, dřevě a skle. Design, který by nebyl výstřední, ale funkční. A architekti jim rádi vyšli vstříc. Ale protože nemají rádi uniformitu a katalogové uspořádání, rozčlenili nenápadně prostor tak, aby byly znatelné jednotlivé části, a přitom bylo vše spojeno. Využili podzemní blok skladových technických prostor, což je vlastně v podzemí vybetonovaná velká krabice na úrovni průčelí domu. Nad ní stojí vyvýšená část kuchyně s jídelnou, která má nejlepší rozhled do okolí. Po pár stupních se pak přechází dolů do dalších částí domu nebo nahoru do podlaží s ložnicemi.

Nad jídelnou je navíc prostor otevřen do štítu, takže kruhové okno osvětluje nádherně tento prostor, a dům je tak prosvětlen v celé výšce. I když dům nevypadá velký, v jeho nitru se skrývají čtyři ložnice, takže stačí i pro velkou rodinu.

Konstrukčně a materiálově je dům opravdu velmi jednoduchý. Je zde spojení betonu a dřeva. Vybetonované základy doplňuje dřevěná konstrukce vyplněná ekologickou izolací. Sám majitel na domě odpracoval mnoho hodin, takže je s ním spojen mnohem víc, než kdyby si nechal stavět dům na zakázku. Ostatně je to znát i na tom, jak je dům promyšlený, jednoduchý, a přitom účelný. Náklady na stavbu nebyly vyšší, než kdyby si vybral dům z katalogu, takže výsledek je jednoznačně pozitivní.