Nemyslíme novinky, jako jsou nové bublinky v polystyrenu nebo více komor v oknech. Tyhle moderní technologie mohou přeměnit obyčejný dům na dům ostrovní. S nimi by nebylo potřeba mít dům napojený na sítě. Zdá se vám to úžasné? Tak vězte, že takové domy už tady jsou. A dokonce tu je i celý projekt nazvaný Český ostrovní dům, který je organizátorem celé akce. Tuto organizaci známe také jako organizátora stejnojmenné ankety, podle které se zanedlouho bude dokonce stavět dvojice domů.

Odborníci na dané téma

Co letos uvidíte na semináři Český ostrovní dům – Jak bude vypadat dům v roce 2030? Tentokrát se můžete těšit na krátké dvacetiminutové prezentace v rychlém sledu za sebou. Speakeři dostali za úkol připravit výhled jejich oborů do budoucnosti roku 2030. Seminář je koncipován jak pro odborníky, studenty, tak zapálenou veřejnost.

Na seminářích vystoupí?

  • Vítězslav Danda (jeden ze zakladatelů úspěšného architektonického studia Edit!) = budoucnost architektury
  • Michal Klečka (GWL Power - největší distributor LiFePO4 baterií v Evropě) = energetika, bateriová úložiště
  • Petr Pokora (Elpramo - smart domácnosti pro klienty českých TOP70 časopisu Forbes) = inteligentní řízení budov
  • Daniel Vilím (Envi-Pur - mezinárodní inovátor v oblasti vodního hospodářství) = vodní management
  • Kryštof Hon (WAFE - nejúspěšnější český start-up na poli moderní rekuperace) = vzduchotechnika budoucnosti
  • Zdeněk Fránek (Fránek Architects, přední český architekt a pedagog) = budoucnost architektury

Cílem prezentujících NENÍ odprezentovat své aktuální portfolio produktů a dělat sales prezentaci. Jejich cílem je ukázat divákům vývojové trendy a jejich subjektivní pohled na budoucnost daných oborů. Neváhejte diskutovat a nesouhlasit.

Pokud máte o akci zájem, přijďte 27. 3. 2018 od 15:00 hodin do Fakulty stavební, Thákurova 7/2077, Praha, Posluchárna C202.