Dostaveb starších domů, které už jsou příliš malé a nesplňují základní požadavky pro život větší rodiny, je mnoho. I u Austin Maynard Architects jich udělali už několik. Jednou z nich byla i přestavba s názvem Vader House, která se majitelům tohoto domu zalíbila. Chtěli postavit něco podobného, jenže menšího a s polovičními náklady.

Pro architekty to byla výzva. Jistě, zastavění malých dvorků je výzva vždycky, jenže tady bylo zapotřebí udělat něco, co už jednou udělali, naroubovat to na jiné podmínky, levně, efektně… A navíc dvorek je vetknut mezi dům a silnici, která je však o kus výš.

Přístavba zachovala kus dvorku tak, aby uvnitř byla spousta světla. Takže jsou tu velká okna, která se ale dají odsunout do strany a spojit tak malý dvorek s interiérem. V přístavbě je kuchyně a jídelna a po schodech se chodí na malý balkonek, kde je pracovna. Strana do ulice pak má také ohromné okno, které je možné používat i jako vstup do domu. Po straně pak jsou posuvné kovové panely s vyřezávaným vzorem, fungující jako zastínění, aby se interiér nepřehříval a aby byla uvnitř v případě potřeby zachována intimita.

Zajímavé je i technické a designérské řešení. Celá přístavba je přísně čistě bílá. Vypadá to moc dobře, zvláště v kontrastu se starým domem, který je opatřený netradičním nástřikem od umělecké skupiny Order 55, která se zabývá pouličním uměním. Ti také navrhli, aby malá toaleta byla v jinak kompletně bílém interiéru celá žlutá.

Přístavba stojí na betonových základech s podlahovým vytápěním. Mohutnost této desky zaručuje vysokou tepelnou setrvačnost, takže snižuje náklady na vytápění i chlazení v letních dnech. Navíc je přístavba silně izolována, takže úniky jsou minimální. Na dvorku pak je zakopána nádrž na dešťovou vodu, která se používá na splachování záchodů v domě.