Vydáme se sice do newyorského Brooklynu, ale podobnou stavbu bychom mohli najít kdekoli – v českém Písku, jihomoravském Brně, Slezské Ostravě i na tisícovkách českých vesnic. Dvojdomků je tu opravdu hodně a mohou vypadat stejně kvalitně.

Ta naše stavba je ze dřeva. Nejen plášť. Jedná se o kompletní dřevostavbu, což zmenšilo problémy při napojování na sousední dům. Zdánlivě jednoduchý tvar krabice zde byl rozbit jednoduchými přístavbami a optickými úpravami. Tak kupříkladu přední část dostala prodloužené spodní patro a hlavně krytý vstup, který vlastně slouží jako vstupní hala, protože dveřmi se lidé dostanou rovnou do centrální části. Jednoduché barevné a tvarové rozdělení přitom zcela jednoznačně zakrývá tvar klasického kvádru, který zaujímá hlavní část budovy.

Původní dům byl co do půdorysu překonán i v zadní části. V ní se pak skrývá kuchyně s velkým barovým pultem. Ten může sloužit i jako jídelna, i když klasický jídelní stůl je v širší části domu. Naproti jídelně je u okna velmi příjemný pracovní kout.

V prvním patře se nachází ložnice i koupelny, které i přes umístění ve střední části domu jsou příjemně osvětleny světlíky ve střeše. Jeden je pak i nad schody. Na to, že dům je dlouhý a úzký a z jedné strany nemá žádná oka, přesto je i díky nim plný světla a pohody.