Vztah pozemku a jeho domu je důležitý vlastně všude. Zvlášť v husté zástavbě, kde sousedé jsou ze všech stran. Stejně jako v tomto případě. Dlouhý a úzký pozemek mezi klasickou starší zástavbou není zrovna ideální pro dům s bazénem. Tedy v Čechách by to asi šlo, ale je spousta lidí, kterým vadí se procházet v plavkách před sousedy, a tak si raději bazén odřeknou.

Avignon-Clouet Architectes dostal za úkol právě takový pozemek v Nantes zastavět moderním domem, a přitom zachovat intimitu, a to i v rámci bazénu. Výsledek je opravdu „kulišácký“. Kvádr, který vyrostl na pozemku, nemá ze stran okna. Stejně tak ani ze strany k silnici. Ale tam jsou okna a dveře jen prostě zakryty velkými panely, které se dají jednoduše otevřít.

Zcela otevřený je dům směrem do zahrady, kde má velká okna přes celou fasádu, která kryjí velké závěsy. Co je za nimi? Dům s atriem a právě atrium není nic jiného než samotný bazén. Opravdu kompletní vybrání atria je jeden bazén, do kterého se vchází po stranách z posuvných skleněných stěn.