Vypadá to, jako by tu někdo vztyčil nafukovací haly, ale o něco menší, než je známe z tenisových kurtů apod. Jenže zdání klame. Jde jen o netradičně pojaté bydlení, které je určené pro ubytování hostů v kterékoli roční době. To by samozřejmě v nafukovací hale nešlo.

Zatím tři polokoule (bude jich víc) jsou navrženy a postaveny klasickou fazetovou segmentací dřevěných dílců s izolací, takže jde o jakousi skládanku, která je následně překryta nepropustnou fólií zvenčí a zevnitř látkou. Na jižní stranu s výhledem do údolí je pak velká prosklená část.

Celá stavba stojí na betonovém prohřívaném základu, takže v domě je teplo i v nejtřeskutějších zimách, které v kanadských horách s výhledem na řeku sv. Vavřince panují. Kolem je pak terasa z dřevěných prken, ve kterých je zasazena i vířivka. U vstupu je pak domek na dříví.

Interiér domů je luxusní. V centru stojí kostka, která v sobě ukrývá pohodlnou koupelnu se sprchovým koutem a kuchyňskou linku. Do kvádru je z části vsazena jedna dvojpostel ve spodní části a po žebříku lze vylézt na horní plochu, kde je další dvojpostel.