Autory tohoto domu je skupina kolem architektů Camillo Botticiniho a Mattea Facchinelliho, kterou najdete pod značkou ARW Architectural Research Workshop. Zásadní výhodou domu je jeho poloha. Vcelku ideální pozemek, kde sousedé jsou pouze na jedné straně, druhou stranu zabírá vinice a na horizontu je vidět trentské pohoří Adamello.

Architekti vytvořili dům, který má velmi moderní design. Velká okna, plášť z exotického dřeva, a to včetně střechy. V téhle chvíli dobrá volba. Zajímavé, efektní a pro zájemce o moderní architekturu zcela jednoznačně vhodné.

Co podle nás není tak normální? Především stavba do písmene C. Architekti ji vyzdvihují jako „ztvárnění geografického obklíčení místa horami“ nebo jako „umožnění výhledu na pohoří Adamello“. Podle nás ale vzniká příliš úzký až klaustrofobický prostor pro terasu, který omezuje výhled jen na pohoří a zcela ignoruje boční pohled na vinice.

Volba interiéru je na majitelích, takže nemůžeme do jejich vkusu mluvit. Ovšem obývací pokoj s jídelnou vytažený v jednom křídle je extrémně úzký.

Třetí výtka směřuje k umístění ke světovým stranám. Sice jsme v Itálii, ale jde o trentskou oblast, jsme tedy docela vysoko nad mořem. Rozevření domu směrem k severu je trochu proti logice solárních zisků.

Na druhou stranu je třeba pochválit práci s mírně vyvýšeným terénem od silnice, kdy velmi efektně vytyčili příjezd do garáže, která je v tomto případě velmi potřeba, protože úzká silnička vedoucí k domu neumožňuje parkování. A tak vzniklo vykousnutí vlastního pozemku a vytvoření zálivu a teprve za ním vyřešení vjezdové brány a garáže zasunuté do podzemí ve svahu.