„Na takový typ domu jsme se dlouho těšili. Konečně jsme se dočkali. Jednopodlažní moderní vila s plochou střechou, velkým pozemkem a velice moudrým klientem. Nakreslili jsme tři varianty různých velikostí, půdorysných tvarů i rozdílných cen za realizaci. Tři varianty jsme s klientem zúžili na dvě upravené, ze kterých vzešla finální varianta. Tu jsme po několika schůzkách vyladili do finální podoby, kterou vidíte,“ říká architekt Roman Kučírek z 3K Architects.

Na velkém pozemku nebylo třeba se omezovat. A tak vznikl koncept domu takový, jaký má být. Se separací soukromých a společenských místností, dostatkem prostoru, ideálním natočením ke světovým stranám apod.

Funkčně je vila rozdělena na tři části, které tvoří kompaktní ucelenou hmotu. Severní část tvoří dvougaráž s technickým zázemím a skladem, západní část obsahuje ložnicové křídlo s ložnicí a šatnou, dvěma dětskými pokoji a koupelnou s finskou saunou, jižní část tvoří kuchyň s jídelnou a hlavním obytným prostorem. Hlavní myšlenkou celé vily je přetažená střecha v jedné rovině z interiéru do exteriéru, kde tvoří přirozené stínění. Ať už na jihozápadní fasádě obytných místností, které mají luxusní výhled na zahradu směrem ke společné terase s posezením a bazénem, nebo na severozápadní fasádě, kde tvoří krytý vjezd do garáže a krytý vstup do domu.

Krytá zápraží jsou potom doplněna svislým dřevěným obkladem ze sibiřského modřínu, což vilu krásně sjednocuje. Kouzlem vily kromě přetažené střechy je také velká terasa na jihozápadní straně objektu, kde si klienti mohou společně vychutnávat klidné chvilky u venkovního bazénu.