Regulativy dané oblasti určovaly základní stavební charakteristiky domu, který by zde byl postaven. Architekti z Collective Works připravili návrh chaty na základech původního domu, který tu stával. Společně pak s místními úředníky dospěli do stavu, který vyhovoval všem stranám.

Vznikl tak jednoduchý přízemní dům obložený dřevem, který shlíží k fjordu svým velkým oknem přes celou jednu stěnu. Otočením hřebene střechy souběžně s vrstevnicí se upravila asymetričnost stavby, kdy na jedné straně je u domu jakýsi přístavek, ve kterém je umístěno zádveří a technická místnost. Uvnitř pak je hlavní prostor - obývací pokoj s kuchyní a jídelním koutem, kde jednou z možností na sezení jsou široké parapety okna.

Uprostřed domu pak je široká centrální užitková část se skříněmi, toaletou a koupelnou. V zadní části pak je ložnice, ovšem není jediná. Do jakéhosi sníženého podkroví se dá dostat po žebříku. Zde se pak na velké ploše vyspí dalších až dvanáct lidí. To srovnejte s tím, že dům má zastavěnou plochu pouhých 70 m2 a plocha pozemku je 500 m2.