Přístaveb jsme vám už představovali spousty. Přístavby z betonu, cihel, dřeva. Většina s velkými okny, které do expandovaného interiéru přivedla spousty světla. Tady je jich jen pár, abyste pak mohli porovnat:

Související články

Tento dům měl ale zásadní problém v úzkém profilu domu i zahrady. Tedy ona to ani zahrada tak úplně není. Velikostně, polohou ani využitím se tomu zahrada říkat nedá. Je to takový zadní dvorek. Kam tedy dát přístavbu? Jen těžko sem něco přistavět. A přece. Tým z ateliéru DROO odboural stěny spodní části domu a dům podepřel jen jedním sloupem. Odbourané stěny obestavěl jakousi zimní zahradou. Nikterak velkou. Jen tolik, kolik dovolil prostor do strany ke zdi a kus do dvorku. Jen tolik, aby stůl, který stojí uvnitř, nebyl natlačený na zdi nebo ke kuchyňské lince. Jeho místo zaujal kuchyňský ostrůvek.

Zajímavé je, že nebyl využit celý prostor u zdi, ale zůstalo jakési atrium vysypané kameny. Je to kvůli tomu, že na stěně domu je už okno, které samozřejmě nešlo přepásat konstrukcí přístavku. Netradiční řešení je i to, že nejde o pravidelnou stavbu. Střecha ze skla se samozřejmě musí svažovat, aby odtékala voda, ale vnější plášť je ve formě víceúhelníku. Dvorek byl následně vybetonován lesklou stěrkou a rozčleněn do dvou úrovní s květináči. Je tak bezúdržbový a poskytuje prostor pro další venkovní stůl.