Manželé chtěli původně pro sebe a své dvě děti zrekonstruovat starý dům z 50. let minulého století, jejich požadavky a nároky však byly natolik vysoké, že je architekti ze studia William Duff Architects přesvědčili, aby původní stavbu raději rovnou srovnali se zemí a postavili si dům zbrusu nový. A když se už něco bude stavět, tak ať je to něco pořádného.

Jádrem stavby je klasická moderní "kostka" s kuchyní v přízemí a ložnicemi v patře, jen střecha svým asymetrickým tvarem připomíná rozevřená motýlí křídla a dodala domu název. Terasu z exotické dřeviny ipe lemují dva obývací prostory, jejichž skleněné stěny se dají zcela rozhrnout, čímž se vytvoří jedno velké společenské prostranství.

Představu společenského života okolo centrálně umístěného stromu a ohniště na terase vnukla architektům sama majitelka. Pochází totiž z Indie a s nostalgií vzpomíná, jak se za jejího dětství početné rodiny scházely na dvorku uprostřed domů. Půdorys nové stavby jí umožnil navázat na tuto tradici a zvát všechny hosty do samého jádra domova, tentokrát ovšem pojatého v moderním duchu.