Bývá zvykem, že si investor vyhlédne pozemek a potom kontaktuje architekta. V případě projektu "Belles Échappées" to bylo jinak. Architekt Renaud Chevallier narazil na úžasnou parcelu v Chamonixu a ihned volal svému věrnému klientovi, zda ji nechce koupit. Klient neváhal a architektovi dal volnou ruku k tvorbě. Úplnou volnost si ale Chevallier přesto užít nemohl - své slovo měla i radnice, která nakonec z plánovaných tří staveb povolila jenom dvě.

Protože Chamonix leží v oblasti se zvýšenou seismickou aktivitou, základ chatek tvoří silná betonová konstrukce, oblečená do dřeva a kovu. V přízemí se tradičně nachází kuchyňka a společenská místnost s prosklenými posuvnými dveřmi, které v zimě umožní průchod slunečních paprsků do interiéru. Patro je koncipováno jako wellness zóna, kromě prostorné koupelny tu najdeme i saunu a turecké lázně. Ohřev vody je zajištěn ekologickým geotermálním vytápěním, čímž se ušetří tradičně získávaná energie.

Ložnice je pak umístěna do samostatné oplechované buňky na střeše chaty. To byla architektova třešnička na dortu, která hostům zajistí jak maximální soukromí, tak nádherný výhled na hřebeny okolních hor přímo z postele.

Navzdory modernímu interiéru se chaty navenek tváří zcela prostě a přirozeně zapadají do rázu místního prostředí. Kamenem obložená podezdívka a dřevěný obklad patra představují nestárnoucí kombinaci, která na horách neomrzí.