Golf byl v minulosti považován za sport lepší společnosti. Ačkoli to dnes už tak moc neplatí, nemovitost postavená přímo u golfového hřiště by neměla být jen nějakou boudičkou, ale reprezentativním, moderním domem. Takto alespoň uvažovali architekti ze studia Alvaro Moragrega / arquitecto, kteří byli pověřeni projektem v mexickém Zapopanu. Zároveň ale chtěli majitelům dopřát útulnou oázu klidu, ušetřenou zraků golfových nadšenců.

Vyřešili to šalamounsky: ze hřiště vidíte moderní stěnu ze skleněných tabulí v kovových rámech, zatímco zadní část domu připomíná nenápadnou dřevěnou chatu. Kompromis mezi současným a tradičním pojetím se odráží i v interiéru. Dřevěné obklady stěn působí útulně a prostor proteplují, prvek dřeva nechybí ani v kuchyni a v koupelnách. Ačkoli zvenčí se stavba tváří poměrně skromně, uvnitř najdeme nečekaně veliký společný prostor, v němž se propojuje kuchyň s obývákem, jídelnou a zvláštním koutem pro rodinné posezení.

Ložnice se nacházejí v zadní části domu a jejich okna poskytují výhled do soukromé zahrady. Mezi jednotlivé pokoje byly naprojektovány šatny a koupelny, čímž se zvyšuje efekt zvukové izolace a umocňuje se pocit soukromí. Interiér celkově oplývá hřejivou atmosférou, která sálá už z fotografií - posuďte sami.

Zdroj: www.v2com-newswire.com