Vypravíme se za ním do holandského města Amsterodam, konkrétně na ostrov Zeeburgereiland, kde jej navrhla a nechala postavit firma GG-Loop. Investor chtěl postavit něco nového, neotřelého, elegantního. Ale také něco, co by bylo zdravé a přírodní. Architekt Giacomo Garziano tak rok chodil kolem pozemku a sledoval, jak se pohybuje slunce. Také zkoumal okolí, sousedy, náladu na ulici. Výsledek ztvárnil do domu s takzvaným biofilním designem.

Základem je dřevo, které se prolíná jak exteriérem, tak interiérem, a to v množství opravdu mohutném. Uvnitř najdeme CLT panely a překližkové plochy stěn, ale i schodiště nebo zajímavé vnořené krabice kuchyní, zvenku pak má fasáda svislé laťování s různými průhledy. Ty právě reagují na slunce. Latě jsou různě natočené, takže v závislosti na ročním období více či méně stíní interiér. Průhledy pak fungují jako oči, kterými se může kdykoli, kdokoli dívat na svět nebo na záliv.

Dřevo ale není skládáno přísně do geometrických tvarů. Naopak. Rovných linek tu najdete jen málo. Plynulé organické vlny vytváří živý organický prostor, ve kterém se dobře žije. Ostatně i půdorys dvou bytů, které v domě jsou, není typický. Vychází právě z toho, jak často v každodenním životě ty které prostory obýváme, co nejvíc využíváme a jaké vůči nim máme požadavky.

GG-Loop využili silné námořní historie Holandska a celý projekt je tak jakousi oslavou stavby lodí. Základem je kovový rám, který pak je dřevem opláštěn v prvotřídní, takřka námořní kvalitě. Ostatně dům se jmenuje Freebooters, což je starý název pro lidi, kteří se spojili, aby hledali na moři a v dálkách nová dobrodružství a místa k životu.