Raiffeisenbank snížila úročení hypoték s delší dobou splatnosti. Úrok u hypotéky se sazbou fixovanou na deset let klesl zhruba o půl procentního bodu, sdělila Raiffeisenbank. Lidé, kteří si pořídí dům či byt na hypoteční úvěr, tak mohou na měsíčních splátkách ušetřit několik set korun.

Úročení hypotéky s desetiletou fixací kleslo na 4,95 z 5,40 procenta. Ve stejném rozsahu se změnilo i úročení všech typů hypoték fixovaných na deset let. Klesly tedy i sazby tzv. americké hypotéky, kterou lze na rozdíl od klasické hypotéky použít na nákup čehokoli, včetně vybavení domácnosti či auta, uvedl mluvčí Raiffeisenbank Tomáš Kofroň.

Řada bank zlevnila hypotéky již před Vánocemi. Například ČMHB snížila sazbu u hypotéky s pětiletou fixací úroku o 0,35 procentního bodu, a úročení tak začíná na 4,55 procenta. Pětiletá sazba hypotéky Klasik Komerční banky klesla o 0,23 procentního bodu na minimálně 4,46 procenta. Naposledy zlevnila hypotéky ČSOB - od pondělí činí úročení ČSOB Hypotéky s pětiletou fixací 4,95 procenta. -čtk-