Za následující byty si budete muset trochu připlatit. Na druhou stranu výhled na Manhattan za to stojí. Pokud máte trochu hlouběji do kapsy, a zatím nehrozí, že začnete běhat se svým psem po Central parku, nevadí. Vybrat si byt nebo alespoň snít s otevřenýma očima můžete každé pondělí ve 21:00 na stanici FLN (Fine living network). V novém pořadu New York na prodej jsou představovány moderní luxusní byty v hodnotě několika milionů dolarů. Pokud toužíte po podobném bydlení, máme pro vás pár realitních tipů.

Time Warner Center

Z pohledů na panorama New Yorku se zdá, že je plný moderních mrakodrapů. Nejluxusnější byty v centru města ovšem uvnitř připomínají spíše honosné paláce. Jeden z nejdražších bytů současnosti se nachází v Time Warner Center, kromě luxusních apartmá se zde nachází opravdu velké nákupní centrum a ty nejlepší newyorské restaurace. S vařením se obtěžovat nemusíte, stačí sjet výtahem. V současnosti je v tomto komplexu na prodej patnáctipokojový byt, který zabírá celé sedmdesáté deváté patro jedné z věží. Každý den v týdnu se v něm můžete koupat v jiné koupelně. Celkem jich je tu osm. Jen těžko si lze představit oslnivý výhled na „Velké jablko“, jaký je ze sedmdesátého devátého patra. Obyvatelé luxusního apartmá mohou k tomu všemu využívat i orientálních služeb hotelu Mandarin Oriental.

Clock Tower Building

Ne každý může říct, že bydlí v hodinové věži. Jeden z nejdražších bytů NY se nachází v Brooklynu. V prvním patře zrekonstruované industriální budovy se na 300 metrech čtverečních nachází obývací pokoj, jídelna a kuchyň téměř s nepředstavitelně vysokými stropy. Pohybovat po bytě se můžete pomocí prosklených výtahů. Na vrchol věže se pak dostanete po třípatrovém plovoucím schodišti. Na dalším patře jsou k dispozici další tři pokoje. To je o trochu menší, stále ale zabírá plochu 200 m². Na nejmenším třetím patře se pak nachází podkroví s vyhlídkou na město, které nikdy nespí. Nevšední byt vyjde nového majitele na 25 milionů dolarů.

Trump Plaza

A co takhle bazén? V New Yorku to není problém ani v centru města. Jít si zaplavat můžete rovnou z kanape v obývacím pokoji. A při plavání ve sladké vodě si užívat dech beroucí výhled na oceán. Byt v komplexu Trump Plaza můžete vlastnit už za 700000 dolarů. Za ten nejdražší si připlatíte o 1100000 dolarů víc. Záleží, s kolika pokoji se spokojíte. Užívat maximálního luxusu si pak budete v královské ložnici, na mokrém baru či ve své nové mramorové koupelně. Pokud se chcete po ránu kochat pohledem na Hudson River a Sochu svobody, užívat si koupele v jacuzzi a stravovat se v luxusní restauraci v přízemí, je Trump Plaza určitě dobrá investice.

Prosklený skvost Richarda Meiera

Jako v nebi si budete připadat v bytě West Village Apartment na 165 Charles Street. Ze známých osobností zde bydlela například Natalie Portman. Všechny pokoje jsou prosvětlené a poskytují nádherný výhled na Manhattan i oceán. K dispozici je zde prostorná kuchyň, 3 ložnice, 3 koupelny a prostorná terasa vyzývající k posezení s lahví dobrého vína. Toto vše si můžete dopřát za 6550000 dolarů, tedy v přepočtu 111350000 korun.

Dostupný Midtown East

Pokud zrovna nemáte přebytečných 100 milionů, nezoufejte. Za „pár“ korun si můžete luxusní apartmán alespoň pronajmout. Byt na padesátém druhém podlaží v Midtown East vyjde v přepočtu na 700000 korun a stále nemusíte příliš slevit z nároků. Samozřejmostí je kompletní servis a vrátný v bílých rukavicích. Toto exkluzivní ubytování zahrnuje 4 ložnice, 5 koupelen, jídelnu, pokoj pro služku i krb. Nechybí tělocvična, wellness centrum i bazén. Jak to tak u newyorských domů bývá, odměnou za poněkud vyšší nájem je i úžasný výhled na město.