Výhodnou sazbu u hypoték si můžete dojednat už dnes

Úrokové sazby hypotečních úvěrů se na konci minulého roku odrazily od svého dna a mírně vzrostly. Pokud se v následujících dvou letech chystáte využít hypotéku a bojíte se, že úroky budou dále růst, můžete si aktuální výhodnou sazbu zajistit už nyní a čerpat peníze až později. Nemusíte se stresovat, bance stačí doložit jen účel budoucího úvěru. Pokud úroky skutečně porostou, vy budete mít jistotu nízkého úroku a na splátkách hypotéky citelně ušetříte. Takovou možnost nyní nabízí například Komerční banka (KB).

„Lidé, kteří jednají o koupi nemovitosti, plánují výstavbu či rekonstrukci, by se měli začít zajímat o aktuální nabídky sazeb už dnes. Rozhodně to není předčasné, pokud již mají konkrétní představu o svých budoucích plánech. Komerční banka totiž umožňuje právě takovým lidem získat dnešní stále velmi výhodnou úrokovou sazbu, ačkoli k samotnému čerpání hypotéky dojde třeba až za dva roky. Za zajištění aktuální úrokové sazby nedáte nic navíc oproti vyřizování hypotéky v budoucnu. Budete mít ale jistotu, že případné další zvyšování sazeb se vás již nedotkne,“ uvedl Ondřej Šuchman, marketingový produktový manažer z KB.

Vybavení domácnosti můžete také financovat hypotékou

Časté jsou případy, kdy pořízení vlastního bydlení vyčerpá rodinný rozpočet natolik, že již nezbývá na vybavení domácnosti. Málokdo přitom ví, že vybavení domácnosti lze také financovat hypotečním úvěrem. Výhodou oproti spotřebitelskému úvěru je nejen možnost rozložit si splátky na delší dobu, ale především výrazně nižší úrok. Na nákup kuchyně, obývací stěny, elektrospotřebičů nebo jiného vybavení domácnosti vám v Komerční bance půjčí až 400 tisíc Kč.

Stavte svépomocí – ušetříte

Pro řadu stavebníků je potěšující informace, že hypoteční úvěr dostanou i v případě, kdy staví svépomocí. Banka vám sice nezaplatí vaši práci, ale v předstihu vám na váš účet zašle peníze na nákup materiálu nebo dodavatelské služby. S penězi již hospodaříte sami, zpětně žádné faktury bance nepředkládáte. Tento typ hypotéky (pod označením „Hypotéka se zálohovým čerpáním“) má ve své nabídce také Komerční banka.

Komerční banka – vyhledávaný partner pro hypotéky

Výhodou Komerční banky je široká produktová nabídka. Kromě standardních hypoték na koupi bytu (i družstevního), rodinného domu, výstavbu, rekonstrukci nebo refinancování stávající hypotéky nabízí řešení i pro méně časté případy – např. na investici, rekreaci, na refundaci již vynaložených prostředků či vypořádání spoluvlastnických a dědických nároků, přičemž účely je možné kombinovat. Poradit se můžete v široké síti poboček se specialisty, kteří najdou řešení na míru každému klientovi.

Více informací o hypotékách Komerční banky získáte na kterékoli pobočce KB nebo Modré pyramidy stavební spořitelny. Můžete také zavolat na bezplatnou infolinku 800 521 521 nebo navštívit www.kb.cz.