Ta určitě nemusí být k dispozici jenom u některého z bankovních domů. Vybrat si lze i mnohé nebankovní půjčky. Některé jsou velmi lákavé, často ovšem pouze na první pohled. Pokud nevíte, dle jakých kritérií takovéto úvěry volit, jste na správné adrese, poradíme vám.

Jak jsou vysoké poplatky za zprostředkování půjčky?

Jak krátkodobá půjčka na bydlení, tak i dlouhodobá se vyznačuje především tím, že poskytovateli budete muset vrátit více peněz, než vám poskytl. Ostatně jinak by vám nikdo ani půjčovat nechtěl. Přeplatek může mít několik podob. Nejčastěji dnes poskytovatelé už přímo uvádějí výši manipulačního poplatku za konkrétní úvěr. Někdy se ale setkáte také s úrokovou sazbou a spočítat si budete muset všechno sami. Rozdíl mezi půjčenou sumou a částkou, již vrátíte, si rozhodně zjistěte!

Opravdu na půjčku dosáhnete i vy?

Ne každý se umí prokázat dostatečnou bonitou, tedy schopností splácet. Jestliže máte aktuálně nesplacené některé závazky, měli byste stoprocentně zbystřit. Ne každá nebankovní společnost je totiž ochotna v této situaci peníze půjčit. Stejně tak si zjistěte, zdali se jedná o účelový úvěr vázaný třeba na rekonstrukci či stavební činnosti. V neposlední řadě je nutné znát ještě další záruky. Tradičně jde o prokázání výše a pravidelnosti příjmů.

Několik dalších důležitých faktorů

Samozřejmostí pro vás budou jistě informace o celkové možné výši půjčky a délce splácení. Nabídkám bez přesného stanovení splátkového kalendáře se vůbec nevěnujte. Podívejte se i na poplatky za prodloužení doby splatnosti. Ne vždy se musí podařit termín dodržet.

Naším tipem na nebankovní půjčku na bydlení je úvěr od společnosti Asisteam, s. r. o. Získat jeho prostřednictvím lze až 3 000 000 korun se splatností 25 let.