Provize

Mylné představy: Čím nižší provizi makléř požaduje, tím lépe. Alespoň nemusím platit za zbytečnosti.

Kvalitní kancelář: I v tomto odvětví platí známá pravda: „Za kvalitu si musíte připlatit“. Makléř, který vám nabízí své služby za nízkou cenu, pravděpodobně nebude kvalitní, nebude mít dostatečné zkušenosti, nebo nebude koncentrovat tolik pozornosti a úsilí každé prodávané nemovitosti. S největší pravděpodobností se snaží potenciální klienty získat atraktivní cenou, a to na úkor kvality služeb.

Exkluzivní smlouva

Mylné představy: Podobný typ smlouvy mi jenom spoutá ruce a zbaví mne možnosti prodat nemovitost jinou, možná výhodnější, cestou.

Kvalitní kancelář: Ano, samozřejmě, částečně je tato představa pravdivá. Každopádně rozhodně není prodej nemovitosti výhradně jednou cestou pro vás, jako prodávajícího, nevýhodný. Stačí si jen pečlivě vybrat svého partnera v prodeji nemovitosti a nebudete mít zapotřebí zvažovat jiné možnosti a cesty prodeje. Přece jen, uznejte sami, nic nepůsobí méně seriózně než jedna nemovitost nabízená za různých podmínek. Nezapomeňte tedy na to, že při spolupráci s kvalitní realitní kanceláří se nemáte čeho obávat.

Další aspekty

Mylné představy: Doplňkové služby jsou úplně zbytečné, vždyť jediné, co je potřeba, jsou potenciální kupci, jejichž databázi má realitní kancelář k dispozici.

Kvalitní kancelář: Nabízí celou škálu služeb - odhad ceny nemovitosti, který realitní kancelář realizuje zdarma, pomůže vám i s propagací nemovitosti, váš dům či byt připraví na prohlídky, publikuje inzeráty na relevantní portály… Realitní kancelář má za sebou celý tým profesionálů. Má na starosti proces prodeje nemovitosti a vyřeší také všechny právní a administrativní náležitosti – od smluv až po prověření potenciálních zájemců. Databáze zájemců je pouhý začátek z výčtu všech výhod, které pro vás z rozhodnutí realizovat prodej nemovitosti s pomocí realitní kanceláře plynou.